Gastronomía Xinesa
Els plats més importants de la gastronomia Xinesa
Zongzi
L’arròs no podia faltar en la gastronomia xinesa. Això sí, oblideu-vos de la versió tres delícies, hi ha moltes altres receptes que inclouen l’arròs d’una manera més saborosa i autèntica. Un exemple és el zongzi, un popular triangle d’arròs glutinós farcit de carn o mongetes dolces i enrotllat amb fulles de bambú. Es cuina al vapor o bullit.


Sopa de wonton
Els xinesos tenen la seva pròpia versió dels raviolis italians: els wonton. Es tracta d’una massa de farina de blat farcida amb carn picada de porc, gambes, ceba, gingebre, oli de sèsam i soja. Formen unes empanades rodones amb una textura arrugada similar a les núvols. De fet, el nom d’aquesta recepta significa literalment ‘empassar les núvols’.
Chop suey
Chǎofàn és un dels plats més tradicionals de la gastronomia xinesa. Malgrat no ser una recepta mil·lenària -el seu origen es relaciona amb un xinès que vivia als Estats Units al segle XIX-, aquest plat no falta en cap bona taula xinesa. El seu nom significa literalment “trossos barrejats” i consisteix en cuinar diferents tipus de carn amb verdures en un wok.


Jiaozi
Un altre plat que no pot faltar en una taula xinesa durant les celebracions de l’Any Nou Xinès són els jiaozi, una espècie de crestes de massa fina farcides de carn picada o verdures que se segellen amb els dits. Es poden cuinar de diverses maneres: fregides o bullides. I per a acompanyar: salsa de soia i vinagre o salsa picant.
Ànec laquetat
Nascut a Pequín, el plat d’ànec laquetat és un dels més populars dins i fora de la Xina. La manera de preparar-ho és molt curiosa: s’agafa un pollastre i es buida totalment de vísceres. Se li tapen totes les obertures i se li infla com un globus perquè la carn se separi de la pell.
